Nidhi Daemen - Calcutta (West-Bengalen, India)

Mijn plek heeft tot nu al vele betekenissen gehad. Als baby werden de banden met mijn moeder vroeg gebroken, met alle gevolgen die daarbij horen. Om daarna een nieuwe plek te krijgen in een warm gezin waar ik blij om ben. Toch bracht de tijd me op andere paden, altijd een gemis van iets, iets dat ik nooit had gehad. Het gevoel dankbaar te moeten zijn voor wat was, maar tegelijk de worsteling met het gevoel van eigenwaarde dat daardoor aan de kant geschoven werd. Het heeft me jaren gekost om mijn plek binnen mezelf te vinden. Maar ook mijn plek in de maatschappij, mijn omgeving en zelfs binnen mijn eigen gezin. Het ging diep en het was puur, maar telkens vond ik weer een stukje van mezelf. De enige zekerheid die ik had was de liefde van mijn gezin en het geloof waar ik mijn eigenwaarde in terugvond. Maar op een moment ontdekte ik ook dat, dat genoeg is en net zoveel méér waard is dan wat dan ook. Ik had mijn plek gevonden, mijn innerlijke plek een plaats gegeven. Dit ontwerp herinnert me aan dat moment. Het moment dat mijn plek, een plekje kreeg op alle mogelijke manieren.

Leuk detail: Deze custom-made poster bevat ook een leuk detail. De plek van mijn geboorte (het weeshuis) werd in het symbool van adoptie weergeven, precies op de juiste plek.181 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven